reede, 26. märts 2010

Projekt "Tere, kevad!"

Osaleme esimest korda laste loodusharidusprojektis "Tere, Kevad!" , mille käigus õpime tundma esimesi kevadekuulutajaid. Kõikides rühmades on kevadekuulutajate pidid ja -häälte plaadid, et kui peaks mõni kevadekuulutaja meie õuele saabuma, tunneme kohe ära. Enda kohta kirjutasime tutvustusse: Oleme lapsed Tallinnast, Lasnamäe Lasteaed-Algkoolist, kus on Tuulekella, Tuulelohe, Tuuleratta, Tuulelipu, Tuulepesa, Tuuleselli, Meretuule ja Tuuleveski rühmad. Sügisel saab meist Tuule Lasteaed. Suured inimesed arvavad, et meie juurde suurte kivimajade vahel kevad ei tulegi. Aga nii nagu teistelegi, tuleb ka meie juurde päikese soojus, mis paneb jääpurikad tilkuma ning kevadveed sulisema, lumikellukesed pistavad pea maa seest välja, muru hakkab rohetama ja puudel puhkevad pungad. Ka meie näeme lindude tagasilendu, nende rõõmsat laulu ja pesaehitust, väikeste putukate ärkamist talveunest ja esimeste liblikate lendu. Jänese karvavahetust ja karu ärkamist talveunest me ilmselt ei näe, aga kevad on ilus aeg sellegipoolest. Lisasime ka pildi:

reede, 19. märts 2010

Tahaks juba värve!

Kui talvevalge hakkab kaduma, siis tahaks näha värve! Tuulekella lapsed leidsidki rõõmsavärvilised siidipaberid ja kui päike laste valmistatud akendest läbi paistab, siis on kevade ootus palju vahvam.


Kera, tikk ja tükk riiet

Mis sellest küll saab? Tuulelohe rühma laste oma pulganukud!


Tilistades....

Tilistades õiekuljust
ilmub väike lumelill.
Vaatab ringi tulvil uljust,
"Ma ei karda Sind Aprill!"
Tuuleveski lapsed ootavad lumikellukesi ja aprilli, sest siis on kevad kindlasti meie juures.

Sipsik ja kevadised veed.

Tuulepesa lapsed lugesid juttu Sipsikust ja sellest kuidas kevad endast märku andis.

esmaspäev, 15. märts 2010

Kevadhääled

Koos särava päikesega on kuulda meie maja ümber lindude kevadlaulu.
.










Pärna ladvas laulab musträstas. Kuldsõstra hekis aga koduvarblane.

Teater käib ka rühmatoas....

Suurest teatrimajast innustust saanud, toimub teater Tuulekella rühmas igal õhtul.


Eesti Rahvusballett

Niikaua kui kevad veel viibib tulekuga, käisid Tuulekella lapsed tutvumas Eesti Rahvusballetiga.


kolmapäev, 10. märts 2010

Millal algab kevad?

Tuulelohe rühma lapsed vaatavad kalendrisse, kalender näitab märtsikuud. Märtsikuus peaks algama kevad, aga õue vaadates pole kevadet veel näha. Ainult siis kui päike välja tuleb, on see soe ja mõnus ning sulatab veidi lund. Ühel päeval kuulasid lapsed Vivaldi kevademuusikat ja joonistasid selle järgi.

Teisel päeval mängisid lapsed muinasjuttu "12 kuud"







Ja lõpuks voolisid lapsed just neid lumikellukesi, mida vaenelaps muinasjutus otsima läks ja kuude abiga ka metsast leidis. Küll tahaks ka meie lasteaia lumehangede alt juba neid kauneid lilli leida! Saaks muinasjutud tõeks!

teisipäev, 9. märts 2010

Omatehtud nukud

Teate kui toredad on omatehtud nukud. Nendega mängivad isegi poisid hea meelega.
Siin on Tuulekella laste meisterdatud nukud.


Siin on Tuuleveski laste nukud, kelle tegemisel olid abilisteks emad ja vanaemad. Need nukud lähevad isegi Lastemuuseumi 1000 nuku näitusele.